Jul 31, 2007

co_incidenza

...μόλις τώρα είδα αυτό.

Michelangelo Antonioni r.i.p. Την ίδια μέρα με τον Bergman. Την ίδια μέρα του post με την αφίσα από το blow-up!
Τα δύο ιερά τέρατα του κινηματογράφου, σαν συνεννοημένοι, πέταξαν από επάνω τους κάθε γήινη ρετσινιά κι έφυγαν μαζί προς κάποια άγνωστη κατεύθυνση.

buzz it!

Jul 30, 2007

Πόλσκι μούβι αρτ

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι έβαζαν στον καφέ των Πολωνών art directors που εργάζονταν στα ατελιέ των εγχώριων εταιρειών διανομής ταινιών, αλλά η δουλειά που παρήγαγαν (και προσάρμοζαν) για τα πόστερ τους, είναι πραγματικά εξαιρετική. Σχεδόν subliminal!

(Συλλογή agreyspace)










[M. Antonioni's Blow Up, 1970] {πηγή}

buzz it!

Jul 29, 2007

Ονοματολογία προϊόντων ΙΚΕΑ

Επειδή είναι Κυριακή μεσημέρι κι έχω αγκιστρωθεί στο Prison Break (1ος Κύκλος, 19ο Επεισόδιο - ότι και να πεις έχεις δίκιο. Διαστροφή!) είπα να κάνω κι εγώ ένα... break για να χαλαρώσει ο εγκέφαλος. Τι καλύτερο από το να αποκωδικοποιήσω τη μέθοδο ονοματολογίας που χρησιμοποιούν τα ΙΚΕΑ για να 'βαφτίσουν' τα κουβαδάκια τουαλέτας, τις ραφιέρες και όλα αυτά τα χιλιάδες (φτηνά, φασόν) προϊόντα που διαθέτουν μέσω των καταστημάτων τους σε όλο τον κόσμο.

Ευτυχώς το έκανε κάποιος άλλος για εμένα. Τώρα μένει να βρω σε τι θα μου χρησιμέψει αυτό το info-trash. (Πάντως σίγουρα δε θα το χρησιμοποιήσω στην απόδρασή μου από το bunker μου, ούτε θα τo κάνω ταττού - μπλουζάκι.)

buzz it!

Jul 27, 2007

E.A. Culpa

Πριν ακόμα ζεστάνει την καρέκλα του CEO, ο νέος πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας videogames, E.A. - Electronic Arts, John Riccitiello, τάραξε τα νερά δηλώνοντας ότι η E.A. "έχασε" με την απόφασή της να υποστηρίξει το PS3 και το XBOX 360 αντί του Wii, κατά την περίοδο μετάβασης στις παιχνιδοκονσόλες νέας γενιάς.
Δήλωση που, εκτός του ότι κάνει πολλές καρέκλες να τρίζουν στην εταιρεία και στη gaming industry, γεμίζει ελπίδες για καλύτερους τίτλους παιχνιδιών τους εντός, εκτός και επι τα αυτά θιασώτες του gaming.


[_πηγή_]

buzz it!

No Country for Old Men Trailer

Κρίνοντας από το τρέιλερ που ακουλουθεί μάλλον πρόκειται για ένα rollecoaster, από τα πιο πολιτικά αδερφάκια της Αμερικής, τον Joel και τον Ethan Coen, που με τις ταινίες τους ακτινογραφούν το παρελθόν και το παρόν της χώρας τους.

buzz it!

Jul 25, 2007

Expert Medicine Ανακοίνωση

expert_medicine

Οι Expert Medicine θα ήθελαν να γνωστοποιήσουν το τέλος της συνεργασίας τους με την, επί 5 χρόνια τραγουδίστρια του group, Τζένη Καπάδαη.

Ευχαριστούμε τη Τζένη για τη σημαντική προσφορά της στους Expert Medicine, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ευκαιρία που μας δόθηκε να συνεργαστούμε μαζί της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ό,τι κάνει.

Το συγκρότημα βρίσκεται αυτό το διάστημα σε αναζήτηση τραγουδίστριας, ενώ παράλληλα, πειραματίζεται πάνω σε νέους ήχους, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το δεύτερο προσωπικό του CD.

Η επόμενη εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Φθινοπωρινού Φεστιβάλ του Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου.
Σε αυτή τη συναυλία, το group θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα ιδιαίτερο instrumental set, που θα περιλαμβάνει και μια μικρή γεύση από το καινούριο του υλικό.

Ευχαριστούμε
Αλέξης, Ανδρέας, Μπάμπης, dj Everlast
Expert Medicine

buzz it!

The Simpsons go Paris



Hype και δημιουργικότητα στο έπακρο.
Από την Αυγουστιάτικη έκδοση του Harper's Bazaar.

[click & see]

buzz it!

Jul 24, 2007

one giant step for user generated content *


www.youtube.com/debates


Ίσως ούτε οι ίδιοι οι δημιουργοί του (αυτοί που εισέπραξαν τα $1.6 δις) να μην είχαν φανταστεί αυτή τη χρήση του YouTube. Το να μπορεί ένας χρήστης από το Lawrence, με ψευδώνυμο jayhawk, να ρωτάει χωρίς διαμεσολαβητές (οκ, έστω με κάποιο είδους φιλτράρισμα) "How do you address being "black enough" or "female enough"?" και να απαντάνε Obama, Clinton και Edwards.

* [via]

buzz it!

on fire



Daft Punk's Electroma "The Burning Man"

buzz it!

Jul 18, 2007

αναλαμπή

Τα bytes χαράσσονται αργά στην 'ασημένια' επιφάνεια του άγραφου σιντί. Burn process in progress. Κατακαλόκαιρο. Πεθαμένα τα mailboxes, και τα incoming μηδενικά. Ούτε spam. Η μικρή έχει αρχίσει να τραγουδάει πια. Μόνη της, εκεί που παίζει. Κάνει τα δικά της mashup. Το κουνελάκι με του μανώλη την ταβέρνα (που έπεσε μια τουφεκιά - ΜΠΟΥΜ!). Φεύγει για το χωριό με τους παππούδες, υποδέχεται τα ξεδέρφια για nights in με μπομπ, πατατούλες και ποτοκαλάγια. Ξετσούπισε.

Επαληθεύω την παρομοίωση μεταξύ χρόνου και άμμου. Γλιστράει συνεχώς από τις χαραμάδες της παλάμης, όσο κι αν τη σφίγγω. Γρήγορα στην Βασιλίσσης Σοφίας. Γρήγορα στο ψιλικατζίδικο. Γρήγορα στον έκτο όροφο. Αναβοσβήνουν τα ledάκια από τα gadgets σαν σε τριπάκι. Το δικό μου, προσωποποιημένο πρόζακ.

Μου φωνάζεις στο τηλέφωνο. Προσεδαφίζομαι. Έρχομαι. Γρήγορα.

buzz it!

RETRO iPHONE: 1983

retro iPhone, circa 1983
Άινφαχ Βούνταρμπαρ!

[βια]

buzz it!

Jul 17, 2007

Open Library Project

open library project"Imagine a library that collected all the world's information about all the world's books and made it available for everyone to view and update. We're building that library."

Υποδεχόμενοι από εχθές με αυτό το κείμενο τους επισκέπτες και χωρίς να διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας, οι καλοί άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα Prelinger Archives, τα οποία αποτελούν ένα πολύτιμο τμήμα του www.archive.org, δημιούργησαν το Open Library Project, με τη φιλοδοξία να γίνει η "Wiki των ψηφιοποιημένων βιβλίων" (των οποίων ο αριθμός αυξάνεται καλπάζοντας!). Όταν λένε Wiki, σημαίνει ότι συγκεντρώνουν on-line πληροφορίες, κριτικές, δημοσιες συζητήσεις γύρω από τον κάθε τίτλο, καθώς και links προς βιβλιοπωλεία ή download σέρβερς, εφόσον υπάρχουν. Κι επειδή όταν λένε open το εννοούν, οι δημιουργοί ζητούν τη βοήθεια όσων μπορούν τόσο στο development, όσο και στο περιεχόμενο. Αυτή τη στιγμή το project, που βρίσκεται σε φάση demo, αριθμεί περίπου 500 χιλιάδες τίτλους.

buzz it!

Ταλιμπάφος

Αυτές είναι ειδήσεις. Ο Αμερικανός Ναρκοτσάρος χύνει άπλετο φως (από το απόσταγμα σοφίας που διαθέτει, άμα δεν διέθετε δεν θα ήταν αυτός που είναι αγράμματοι!) ώστε να λάμψει επιτέλους η αλήθεια! "Καλλιεργείς κάνναβη; Είσαι τρομοκράτης."

Σύντομα στις οθόνες μας, με ελληνικούς υπότιτλους ή ντουμπλαρισμένο!

[via (kai no8eia)]

buzz it!

Jul 13, 2007

Wii Fit

Με την παγκόσμια έκθεση των videogames, Ε3 εν εξελίξεi, είναι αναμενόμενο οι ανακοινώσεις για καινούρια software, hardware κλπ να πέφτουν βροχή. Εμείς, σταθήκαμε σε αυτό:

buzz it!

Jul 12, 2007

DubWise


H Trojan Records, μια από τις πρώτες genre-specific (ska, reggae, dub, rocksteady) δισκογραφικές της Μ. Βρετανίας, κλείνει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της. Γι' αυτό το λόγο ζήτησε από τον DJ Spooky - That Subliminal Kid, να δημιουργήσει ένα mix που να απεικονίζει όσο πιο γλαφυρά γίνεται την ιστορία της. Από αυτή τη συνεργασία προέκυψε το "In Fine Style: DJ Spooky Presents 50,000 Volts of Trojan Records", ενώ πρόκειται να επακολουθήσουν και άλλα mix records από γνωστούς καλλιτέχνες, ως φόρος τιμής στην Trojan και τη συνεισφορά της στη διάδοση της Τζαμαϊκάνικης μουσικής.


Εδώ μια συνέντευξη του DJ Spooky, με αφορμή την κυκλοφορία του mix.
Και μια παλαιότερη αναφορά στο dub: "Η Γενεαλογία του Remix".

buzz it!

The Hack of the Century

Με τη φράση αυτή καταλήγει το δισέλιδο αφιέρωμα του έγκυρου τεχνολογικού σάιτ, Τhe Register, στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων επί εποχής Ολυμπιακών Αγώνων, που συντάραξε το Πανελλήνιο και κόστισε τη ζωή του τεχνικού της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη, το Μάρτιο του 2005.

Το αφιέρωμα έγινε με αφορμή ένα εξασέλιδο άρθρο της περιοδικής έκδοσης του Institute of Electrical and Electronics Engineers, ΙΕΕΕ Spectrum, που επιμελήθηκαν οι ερευνητές Βασίλης Πρεβελάκης και Διομήδης Σπινέλης και το οποίο αποπειράται να ρίξει φώς στις μεθόδους με τις οποίες 'αλώθηκε' το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και κατα συνέπεια τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων, δημιουργώντας -επι λέξει- "one of the most extraordinary wiretapping scandals of the post-Cold War era".

buzz it!

Jul 10, 2007

ιν μπρήφ

# Η τιμή του Playstation 3 -των 60Gb- μειώθηκε κατά $100 στην Αμερική, παράλληλα με το λανσάρισμα μιας νέας έκδοσης με σκληρό δίσκο χωρητικότητας 80Gb. Τάλε Κουάλε.

# Neo 1973 και Neo Advanced (προσοχή! site που παραπαίει). Το χαϊδευτικά αποκαλούμενο iPhone killer (ένα από τα πολλά), βγήκε. Τρέχει linux, openmoko και είναι ορθάνοιχτο, από όλες τις απόψεις.

# iWOZ. Νέο βιβλίο από τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak (τώρα που γυρίζει). Εδώ, αποσπάσματα (κείμενο, podcasts και vidcasts) από μια πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον πάλαι ποτέ αρχισυντάκτη του -r.i.p. περιοδικού- Mondo 2000, R U Sirius.

# Remember. It's just a ride!

buzz it!

It's just a ride


"The world is like a ride in an amusement park.
And when you choose to go on it, you think it's real because that's how powerful our minds are.
And the ride goes up and down and round and round. It has thrills and chills and it's very brightly coloured and it's very loud and it's fun, for a while.
Some people have been on the ride for a long time and they begin to question, is this real, or is this just a ride?
And other people have remembered, and they come back to us, they say, "hey - don't worry, don't be afraid, ever, because, this is just a ride. And we kill those people...

...It's just a ride. And we can change it anytime we want. It's only a choice. No effort, no work, no job, no savings and money. A choice, right now, between fear and love. The eyes of fear want you to put bigger locks on your doors, buy guns, close yourself off. The eyes of love, instead, see all of us as one. Here's what we can do to change the world, right now, to a better ride. Take all that money that we spend on weapons and defenses each year and instead spend it feeding and clothing and educating the poor of the world, which it would many times over, not one human being excluded, and we could explore space, together, both inner and outer, forever, in peace."


In a VERY Bill Hicks mood today! Άλλωστε "he's my favorite American".

buzz it!

Jul 9, 2007

Read between the fucking lines

The American Dream Comes True for 1,000 Immigrants Sworn In As U.S. Citizens at Walt Disney World Resort, July 4

Άνθρωποι, ιδέες, έννοιες, ημερομηνίες, όλα συστατικά ενός τεράστιου mash up και ατραξιόν ενός τεράστιου theme park που ονομάζεται Αμερική.

buzz it!

500Gb - 1TB

H Ευρώπη 'κινείται' σε τεχνολογικό/ερευνητικό επίπεδο.

Αυτό αποδεικνεύει το εγχείρημα μιας ομάδας από το Institute of Optics and Optical Technologies του Πανεπιστημίου του Βερολίνου που, σε συνεργασία με ερευνητές από το Budapest University of Technology and Economics και το Ιταλικό Universita Politecnica delle Marche κατάφεραν να χωρέσουν 500 Gigabyte όγκου δεδομένων σε ένα δισκάκι μεγέθους DVD. Γεγονός που επιτεύχθηκε με κάποια τεχνολογία ονόματι Microholography η οποία μπορεί να καταγράψει τα δεδομένα μετατρέποντάς τα σε νανοδομές μέσω τεχνικών που δεν μπαίνω κάν στον κόπο να περιγράψω...

Οι ερευνητές, μέλη του λεγόμενου Microholas Project, ανακοίνωσαν μέσω της επικεφαλής τους, Dr. Susanna Orlic, ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τον όγκο δεδομένων σε ένα (1) Τerabyte έως το 2010, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στα μέσα οπτικής αποθήκευσης και τις δυνατότητές τους.

Η ουσία είναι πως η παραπάνω εξέλιξη, πέρα από τις προφανείς, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει άμεσα κι άλλες βιομηχανίες όπως αυτές του θεάματος, των ηλεκτρονικών συσκευών, των video games κα.

[via] & [via]

buzz it!

Jul 5, 2007

iLOVE - To Πρώτο iPhone στην Ελλάδα (+ video)*

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ό,τι και να πεις στη θεωρία, δεν μπορεί να συγκριθεί με την πράξη!
Με περηφάνια (και προκατάληψη) το vjay's club σας παρουσιάζει το πρώτο iphone στην Ελλάδα!
(* well... ένα από τα πρώτα!)






Η συνέχεια εδώ κι εδώ!

buzz it!

Jul 4, 2007

Rock Band: The Game



Κυκλοφόρησε εχθές μόλις, το πρώτο βίντεο με το gameplay του ROCK BAND. Του videogame για παιχνιδομηχανές (XBOX 360 & Playstation 3) που σχεδίασε και υλοποίησε η Harmonix Music Systems και πρόκειται να κυκλοφορήσει από την MTV Games, την 1η Νοεμβρίου στην Αμερική ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί η ευρωπαϊκή ημερομηνία κυκλοφορίας.

To Rock Band, (εκτός από το να αποτελεί άλλη μια 'ταφόπλακα' του genre) συνδυάζει στοιχεία από παιχνίδια σαν το Guitar Hero (π.χ. τη χρήση των περιφερειακών "οργάνων" όπως μια ρέπλικα της Fender Stratocaster) και το Singstar, βάζοντας τους φιλόδοξους ροκσταρ παίκτες στην καρδιά της δράσης: τη σκηνή μιας ροκ συναυλίας.

Το μέχρι τώρα playlist που καλούνται να "ερμηνεύσουν" οι παίκτες είναι:

"Welcome to the Jungle" - Guns N' Roses
"In Bloom" - Nirvana
"Paranoid" - Black Sabbath
"Say It Ain't So" - Weezer
"Won't Get Fooled Again" - The Who

[wired]

buzz it!

Jul 3, 2007

Έξι προς ένα


Δεν είναι απόδοση στο στοίχημα. Είναι το ratio πώλησης μεταξύ Wii και Playstation 3, στην Ιαπωνία. Έξι Wii, ένα PS3! Τέτοια επιτυχία, ούτε ο ίδιος ο Miyamoto δε θα την είχε φανταστεί.

buzz it!