May 22, 2007

Burn After Reading

Κατά καιρούς μπαίνω στο imdb κυνηγώντας άχρηστες πληροφορίες για διευθυντές φωτισμού και βοηθούς μοντέρ σε ταινίες που βρίσκονται ένα βήμα πριν την υλοποίηση ή την εξαΰλωση, just for kicks (υποπτεύομαι ότι δεν είμαι ο μόνος). Σε μια τέτοια 'περιήγηση' έπεσα επάνω στο επερχόμενο project των αδερφών Κοέν. Η ταινία που θα βγει το 2008, έχει τίτλο "Burn After Reading" και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ναυάρχου Τέρνερ που υπηρέτησε στο τιμόνι της CIA από το 1979 έως το 1981. Το all star cast που πλαισιώνει το αγαπημένο σκηνοθετικό δίδυμο τραβάει την προσοχή μου σαν μαγνήτης (άτσα, παρομοίωση...): Brad Pitt, George Clooney, John Malkovich, Frances McDormand.

Στη φαν ιστοσελίδα clooneystudio.com μπορείτε να βρείτε για κατέβασμα -σε zip- το σενάριο της ταινίας, ενώ φιλοξενείται και μια δήλωση του Clooney στο Vanity Fair, σχετικά με την τρίτη συμμετοχή του σε ταινία των Κοέν:

"It's about a C.I.A. guy who's writing a book and he loses the disc. I'm not the C.I.A. guy, but I'm a guy that goes around killing people. It looks really fun. This will be my third idiot -- [the Coens] call it my trilogy of idiots."

buzz it!

No comments: