Nov 20, 2007

nothing daze

Αρρωσταίνει η μικρή και δημιουργείται ένα κύμα σχετικού πανικού που -παρά το δυσάρεστο της κατάστασης- παλεύεται. Όταν αρρωσταίνει η μεγάλη, όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν. Είναι η στιγμή που εκτός από τη δεδομένη δυσκολία της ασθένειας, συνειδητοποιείς το βαθμό της αχρηστίας σου στα 'του οίκου'. Να πλυθούν μπιμπερό, να μαζευτούν ρούχα, να απλωθούν τα επόμενα, να γίνει λίγο το σπίτι και να αγοραστούν τα απαραίτητα, να επισκεφθούμε το γιατρό, να ξεχεστούμε, να πάνε πίσω τα δικά σου. Μια proper μικροαστίλα που τη λούζεσαι αδιαμαρτύρητα.

Και στα κενά, μεταξύ διαδρομών, μπροστά στο σούπερ μάρκετ με τα αλάρμ αναμμένα, κάτω από το γιατρό, ανεβασμένος σε κράσπεδα περιμένοντάς τες, να σκέφτεσαι "τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο... κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία..." -από που ξεφύτρωσε πάλι αυτό;- Και νά σου τα φώτα των αυτοκινήτων που περνάνε σε sequences, το ράλι που στήνουν οι στάγόνες της βροχής στο -κόκκινο από τα stop του μπροστινού- παρμπρίζ. Τα νεφελώδη patterns, μεθαύριο στο αεροπλάνο. Τη γαμημένη ειρωνία στο βλέμμα ενός 'καλημέρα'. To πως θα ταίριαζε εκείνο με ετούτο. Το πόσο ωραία μπλέκει η bossa με τις γραμμές που τρέχουν σε fast forward. Το πόσο ωραία μπλέκουν αυτά τα κενα με τις ζωές μας.

buzz it!

5 comments:

greekgaylolita said...

Ζωη σημαινει αυτο.
Τις ημερες εκεινες
που το γεγονος τρυπωνει
σαν σχημα απροσχηματιστο.
Με οσες αναγωγες.
Με οσες επενδυσεις.
Με τη γνωση οτι μετα
απο λιγο η αποτιμηση θα εξακοντιστει στο κενο.
Γιατι η γνωση ειναι ευσημο
και η αγαπη αποδοχη.

ceralex said...

Ανυποψίαστος περαστικός αν ήσουν απ΄την ίδια σου τη ζωή, θα γινόσουν εσύ ο ίδιος το "κενό" μεταξύ των διαδρομών της ζωής σου.
Και την ίδια αυτή μικροαστίλα που τη λούστηκες για κάποιες μέρες, κάποιος άλλος την έχει εντάξει στην καθημερινότητά του.
Γιατί έτσι είναι φίλε μου...
Τα δικά σου "πάνε πίσω" όμως εσύ ύστερα απ΄αυτό, θα πας μπροστά...
Περαστικά και στους δυο.
Είμαι σίγουρη πως η μικρή θα σου φωνάζει: "Μπαμπά ξεκόλλα"!
Σε φιλώ...

m.hulot said...

τι nothing βρε; very something.
consider yourself lucky.
περαστικά.

Spyros_VJ said...

με βάλατε στη θέση μου.

QarcQ said...

- Hang on it Zed! (‘Nothing Daze‘ anagram)
- Who is Zed?
- Zed is Dad baby! Zed is Dad…