Dec 5, 2007

Υπέρογκα Πλάσματα

Αρκετοί μπορεί να αναγνώρισαν τους εαυτούς τους (η κομμάτια αυτών) μέσα σε αυτά τα Υπέροχα Πλάσματα του Alpha, αλλά κάποια στιγμή -ίσως αυτό να είναι εντελώς προσωπικό- τη βαριέσαι την πάρτη σου, έστω και τμηματικά. Ακόμα και αν είναι μασκαρεμένη με λίγο παραπάνω ριάλιτι, για να βγάλει γέλιο ή πασπαλισμένη με τύπου επικαιρότητα για να δείχνει "τώρα". Η οθόνη κάποια στιγμή διογκώνει την οποιαδήποτε αναπαράστασή σου προς το μή ανγνωρίσιμο. Προς το γκροτέσκ. Σαν κακή φωτό.

Άσε που κάποιοι/-ες δεν αναγνωρίζουν το παραμικρό, παρά μόνο ίσως το κινητό τους στα χέρια ενός πρωταγωνιστή. Τι να τους πει το εξελληνισμένο tag "η αγάπη θα μας κάνει κομμάτια", όταν δεν γνωρίζουν το original; Αλλά, ακόμα κι αν το γνώριζαν, θα έπρεπε να τους λέει κάτι σήμερα; Ίσως περισσότερο από ποτέ. 'Ισως πάλι και όχι.

Όπως και να 'χει, η σειρά Υπέροχα Πλάσματα δείχνει -μακάρι να βγω ψεύτης- να ακολουθει την πορεία όλων των μέχρι τώρα "ελληνικών νεανικών/κοινωνικών σειρών" που έχουν παιχτεί στα ιδιωτικά κανάλια: δείχνει να στομώνει. Σαν και το μυαλό ενός μέρους -δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω- όσων την παρακολουθούν διογκούμενοι από τις πίτσες και τις σοκολάτες, πάνω στον καναπέ.

buzz it!

1 comment:

Anonymous said...

Και διασκευή Joy Division απο Nouvelle Vague ???
Τι λες ρε παιδί μου... Τόσο ψαγμένο??? Ψαρώσαμε.....
Μήπως να αλλάξουν το όνομα σε "Υπέροχα εκτοπλάσματα" ???
Στο τέλος θα μας ξεχαρβαλωθει το σαγόνι από το πολυ χασμουρητό. Εδώ μιλάμε τα κλισέ πέφτουν με καταιγιστικό ρυθμό.
Γνήσια ακραία τηλεοπτικά φαινόμενα...