Feb 12, 2008

addiction & contradiction

Από τη μία, η έρευνα της Forrester για τις 'φυλές' του internet, τα αποτελέσματα της οποίας αναδημοσιεύονται στο NYLON και από την άλλη η φωνή έξι παιδιών στο Γυμνάσιο και τεσσάρων στο Λύκειο του ακριτικού Άι-Στράτη, που ζητούν πρόσβαση στο γρήγορο internet.

buzz it!

6 comments:

sensualmonk said...

[άσχετο - αλλ΄ευχαριστώ: http://sensualmonk.blogspot.com/2008/02/monkpixelsinaugurated.html ]

Anonymous said...

Με απασχόλησε πολύ αυτός ο όρος Social technographics και θα ήθελα τη γνώμη σου, όταν μπορέσεις.Όσο για τον Αι-Στράτη σκέφτομαι και εκείνους τους δάσκαλους και το πώς δεν μπορεί να τους υποκαταστήσει η Τεχνολογία.

Spyros_VJ said...

Πρόκειται για μια μεθοδολογία εντοπισμού (ή καλύτερα χαρτογράφησης) των συνηθειών των χρηστών κάθε τύπου online social media και services, γενικότερα. Καινούριο φρούτο στο marketing της Web 2.0 εποχής.

Ε, οι marketers πρέπει με κάποιους τρόπους να βελτιώσουν τους τρόπους στόχευσης (ει δυνατόν, στο μεσόφρυδο του χρήστη / καταναλωτή) της online διαφήμισης, που ολοένα και αυγατίζει. .

Το προφανές είναι πως, μετά το 'χυλό' του dot com κανονιού, το πράγμα (a.k.a. 'the money') πάει ολοένα και περισσότερο (φυσώντας το 'γιαούρτι') προς το online αλλά μια ADSL σύνδεση στον Αι-Στράτη, ακόμα τίποτα.

Το εάν και το πότε οι υπολογιστές θα υποκαταστήσουν τη διδασκαλία είναι μεγάλη κουβέντα. Πάντως, σε οτιδήποτε 'εξωσχολικό' έχει συμβάλλει στη δημιουργία ολόκληρων μεραρχιών από ημιμαθείς.

Anonymous said...

Σ΄ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις.Συμφωνώ μαζί σου.

Anonymous said...

Eκείνη η έκφραση "μεραρχίες ημιμαθών" μου έχει μπει σα μαχαιριά από χθες που τη διάβασα...από σένα. Και είμαι και του επαγγέλματος...λειτουργήματος, συγγνώμη!

Spyros_VJ said...

den eksairw ton eayto mou, gia na eimai eilikrinhs (kai.. correct).