Feb 5, 2009

Carbonado*

Κάπως έτσι ακούγεται ο urban ήχος της Λισαβόνας, σήμερα. Πειρατικά Fruity Loops, κατεβασμένα τσάτρα-πάτρα, φτηνά drum machine και ΑΚΑΙ sequencers, μια σταγόνα RAVE και ως κυρίως μέρος της συνταγής, το kuduro, το επιθετικό, supercharged, χορευτικό μουσικό ιδίωμα της Angola, που λειτουργεί ως TNT στο όλο χαρμανι. Και ιδού!
From Lisboa, Portugal & Luanda, Angola: Buraka Som Sistema! Το συγκρότημα που κέρδισε την αγάπη της M.I.A., του Diplo και, με το πρώτο του L.P. ('Black Diamond'), κέρδισε και ένα MTV Award. (μετά έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα η φατμέ στο χαρέμι).
- Ακί παρά βοτσες
- Καλέμπα
Θα μπορούσε άνετα να αντικαταστήσει την οποιαδήποτε 'Modern Classics (στα 3 CD το ένα δώρο)' μουσική αηδία που ακούγεται σε σταθμούς μετρό και άλλους αστικούς χώρους μαζικής συνεύρεσης, μόνο που το άκουσμά του ενδεχομένως να προκαλούσε επεισόδια και εκτεταμένες καταστροφές. Αλήθεια, ποιός αποφασίζει τι θα παίζουν τα μεγάφωνα αυτά στους δημόσιους χώρους της Αθήνας; Γίνεται brainstorming παρουσία του δημάρχου; (γέλια)


BTW. Η φωτό του post, προέρχεται από το δεύτερο μέρος του τρίπτυχου ντοκιμαντέρ του Jorge Antonio, με τίτλο "Kuduro, Fogo No Museke", που θα προβληθεί στο 6ο ετήσιο Indie Festival της Λισαβόνας.




* Carbonado, commonly known as the 'Black Diamond,' is a natural polycrystalline diamond found in alluvial deposits in the Central African Republic and Brazil.

buzz it!

No comments: