Jul 9, 2007

500Gb - 1TB

H Ευρώπη 'κινείται' σε τεχνολογικό/ερευνητικό επίπεδο.

Αυτό αποδεικνεύει το εγχείρημα μιας ομάδας από το Institute of Optics and Optical Technologies του Πανεπιστημίου του Βερολίνου που, σε συνεργασία με ερευνητές από το Budapest University of Technology and Economics και το Ιταλικό Universita Politecnica delle Marche κατάφεραν να χωρέσουν 500 Gigabyte όγκου δεδομένων σε ένα δισκάκι μεγέθους DVD. Γεγονός που επιτεύχθηκε με κάποια τεχνολογία ονόματι Microholography η οποία μπορεί να καταγράψει τα δεδομένα μετατρέποντάς τα σε νανοδομές μέσω τεχνικών που δεν μπαίνω κάν στον κόπο να περιγράψω...

Οι ερευνητές, μέλη του λεγόμενου Microholas Project, ανακοίνωσαν μέσω της επικεφαλής τους, Dr. Susanna Orlic, ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τον όγκο δεδομένων σε ένα (1) Τerabyte έως το 2010, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στα μέσα οπτικής αποθήκευσης και τις δυνατότητές τους.

Η ουσία είναι πως η παραπάνω εξέλιξη, πέρα από τις προφανείς, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει άμεσα κι άλλες βιομηχανίες όπως αυτές του θεάματος, των ηλεκτρονικών συσκευών, των video games κα.

[via] & [via]

buzz it!

2 comments:

Anonymous said...

arxizw na anisixw to vjay blog siga siga metalasetai se techno blog :P

ps:keep it this way se olous aresoun ta gadget.

Spyros_VJ said...

απ' όλα έχει το vjay's
;-p