Sep 24, 2007

cineρημάδια

Τελείωσε το 30 φεστιβάλ ταινιών Μικρού μήκους της Δράμας. Στο Δελτίο Τύπου υπ. αριθμόν 05α υπό υον τίτλον : "Βραβεία ΕΤΕΚΤ – Ο.Τ." (μου διαφεύγει -alas!- ο αριθμός πρωτοκόλλου) λέει:
[...]
2. Στην κατηγορία Έλληνες του Κόσμου, η Επιτροπή με μεγάλη της έκπληξη και λύπη, διαπιστώνει ότι φέτος οι διαγωνιζόμενες ταινίες είναι κατώτερες των προσδοκιών της. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε ομόφωνα να μην απονείμει το βραβείο αυτό.

3. Στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ: Η Επιτροπή δυστυχώς γι άλλη μια χρονιά διαπιστώνει την έλλειψη πολιτικής για την παραγωγή ικανού αριθμού ταινιών της συγκεκριμένης κατηγορίας, προσθέτει δε, ότι άλλα είδη οπτικοακουστικής παραγωγής υποκαθιστούν το είδος. Για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να μην απονείμει το βραβείο Ντοκιμαντέρ.

[...]

και τελειώνει λέγοντας:

Τέλος, η Επιτροπή:

1. Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του Φεστιβάλ Δράμας, θα ήθελε να επισημάνει την ανάγκη τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας του Φεστιβάλ και προσαρμογής του στα σημερινά δεδομένα.

2. Να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, κατά παράβαση του ιδρυτικού του νόμου.

Επίσης, η ΕΤΕΚΤ δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί στους φοιτητές του Τμήματος -με όλους τους τρόπους που οι ίδιοι κρίνουν αναγκαίους- για την επίλυση των προβλημάτων τους.


Ρε guys, τι γίνεται με τον ελληνικό κινηματογράφο;

UPD: Μια πολύ καλή, εκτενής παρουσίαση του Φεστιβάλ, από το Ο Comments, εδώ.

buzz it!

10 comments:

greekgaylolita said...

Τι γινεται Σπυρο μου;
Η επιστροφη του ιδιου με τη μορφη του κακεκτυπου(enjoy the silence:(

Chaca-Khan said...

χαμός

Spyros_VJ said...

μπερδέματα

kukuzelis said...

Βοήθησε με στο σκοτάδι μου, δεν έχουμε να κάνουμε μουσικές ή φιλμ, έχουμε να ελευθερώσουμε αυτόν που ούτε πέθανε ούτε άντεξε άλλο, να κάνουμε την γιορτή-κουρέλλα, αληθινή όσο ποτέ. Πώς γίνεται αυτό; Υπάρχει καμιά Οργάνωση;

Απορίες του Σ. όταν τέλειωσαν τα γυρίσματα της ταινίας του Β. Πρέπει να ήταν το '76. Ταιριάζουν, λέω, με τη δική σου απορία.

Anonymous said...

Μπορεί κανείς να ενημερώσει ποιά κατάσταση περιγράφει η ΕΤΕΚΤ όταν αναφέρεται στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου;

(...ενδεχομένως κάποιος φοιτητής του τμήματος)

ευχαριστώ

Zpi said...

Μπορώ να ενημερώσω εγώ για το Τμήμα Κινηματογράφου.

Εκτός από τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν το θέμα που μας καίει αυτό τον καιρό έχει ως εξής:

Το τμήμα είναι γεμάτο με φοιτητές που διψούν να κάνουν ταινίες και να δημιουργήσουν αλλά κάποιοι ειδήμονες για τους δικούς τους λόγους προσπαθούν να δώσουν στη σχολή θεωρητική κατεύθυνση.
Το νέο προτεινόμενο πρόγραμμα σπουδών είναι τραγικό από πολλές απόψεις και σίγουρα δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό.

Το τμήμα είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Η επικοινωνία φοιτητών - καθηγητών είναι άριστη και πολλά από τα μαθήματα αποτελούν έναυσμα για δημιουργικές εμπειρίες. Είναι κρίμα αμέλεια και λανθασμένη κρίση ορισμένων υπευθύνων να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Θα φροντίσω για άμεση ενημέρωση σε περίπτωση που δεν υπάρξει φως στο τουνελ.


Φιλούρες Σπύρο

Spyros_VJ said...

Thanks Zpi. Αυτό ίσως θα έπρεπε να είναι θέμα ολόκληρου post.

Zpi said...

Για την ώρα δε γράφω κάτι επειδή φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια για διάλογο.
Από την άλλη δεν είναι κακό να γνωστοποιείται το πρόβλημα μπας και βρεθεί λύση πριν βρεθουμε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Anyway man σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

0comments said...

Έχω ανεβάσει σχετικό σεντόνι. Ρίξε μια ματιά.
Καλό ΠΣΚ!!

Prince Of The City said...

Δες στο βlog μου, ειναι μια καποια απαντηση στο τι απεγινε ο Ελ. Κιν/φος. Αρθρο "nouvelle vague"

Περιμενω τα σχολια σου.

Φιλικα, Γ.Α.