Jan 29, 2008

Μοντεζούμα

Το μοναδικό event που δεν ακυρώθηκε εχθές το βράδι (φωνή στο κινητό: "...ο Νίκος δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο, αντιθέτως μάλιστα") ήταν η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Νικολαΐδη, "Μια Στεκιά στο Μάτι του Μοντεζούμα" (εκδόσεις greekworks.com). Λόγω του πρόσφατου, απρόσμενου θανάτου του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, η συνάντηση αυτή των παλιών φίλων από όλους τους χώρους με τους οποίους καταπιάστηκε ο Νικολαΐδης, στο Gagarin (δεν έλειπε κανείς παρά τον παλιόκαιρο), θα μπορούσε εύκολα να θυμίζει μνημόσυνο.

Όμως το μόνο που υπήρχε ήταν μια διάχυτη νοσταλγία, πολλή μουσική, προβολές, αναγνώσεις αποσπασμάτων του βιβλίου και μικροί, αναμνηστικοί λόγοι από τους αγαπημένους του πρωταγωνιστές (Τζούμας, Βαλαβανίδης, Αποστολίδης, Σπυριδάκης), αλκοόλ και κόσμος. Και πολύς νεαρόκοσμος. Οτιδήποτε κι άν σημαίνει αυτό.

buzz it!

2 comments:

enteka said...

(θα 'θελα να 'μουν εκεί!)

fantasma said...

Ηταν κι ο γλυκύτατος Μάνος Ελευθερίου, αλλά και η Ρίτα Μπενσούσαν, αυθεντική κι ωραία! Δεν ξέρω αν θα ήθελε, μάλλον δεν θα τον ένοιαζε. Πάντως οι φίλοι του τον τίμησαν και με το παραπάνω, μόνο μνημόσυνο δεν ήτανε.