Jan 15, 2008

emeticons

Σαν κακοφτιαγμένα emoticons εμφανίζονται και εξαφανίζονται οι φάτσες στα τηλεοπτικά παράθυρα σε ένα ηλίθιο πανηγύρι που δεν λέει να τελειώσει. Μα πως να τελειώσει όταν οι λυράρηδες που διασκεδάζουν τους πανηγυριώτες έχουν μπροστά τους το χαρτόκουτο δίχως πάτο για τον μποναμά;

Ειλικρινά βαρέθηκα να ακούω για αυτόχειρες, απονενοημένα διαβήματα, τριανταπεντάχρονες, ροζ DVD, κομιστές, δημοσιογράφους που αποπέμπονται, παραπέμπονται ή θέτουν εαυτούς εκτός 'μαγαζιών' καθώς και για τα εκατομμύρια που έχουν ή δεν έχουν σε λογαριασμούς τραπεζών της αλλοδαπής. Λες και αν με νοιάξει κάτι θ' αλλάξει, ή θα μειωθεί αυτό το freak show που νομίζει πως 'τρέχει' αυτή τη χώρα. Λες και θα έπρεπε να νοιάζει τον κόσμο που υποφέρει ή χρωστάει, η τσάμπα προβολή του ενός ή του άλλου "καρπουζιού" (όπως έλεγαν οι παλιοί γραφίστες τις φάτσες των σκυλάδων στους δίσκους και τις αφίσες της παραλιακής) από τα διάφορα μέσα. Με νοιάζει όμως το ότι περπατώ στο δρόμο και γλιστράω πάνω στη γλίτσα που εκκρίνουν ένα εκατομμύριο τηλεοράσεις που παίζουν σε λούπα (μέχρι εμετού) το ίδιο κλιπάκι.

Τέλος. Απλά σταματώ να ασχολούμαι με την ελληνική εκδοχή της 'πολιτικής'. Έχω διαλέξει στρατόπεδο. Στις επόμενες "εκλογές" θα ψηφίσω Steve Jobs (σε λίγη ώρα ξεκινάει το keynote του στο Μacworld) και όχι Bill Gates (28 Ιανουαρίου θα είναι στην Αθήνα). Αυτή είναι η σημαντικότερη πολιτική απόφαση που πήρα τελευταία. Αυτός είναι ο δικός μου δικομματισμός.

buzz it!

5 comments:

greekgaylolita said...

Το γενικευμενο κενο δεν πρεπει να επιτυχει να μας απωθησει.Βιωνουμε αναταραχες και συγκρουσεις,ασεβεια και προκληση,μια ισοπεδωμενη εγγραφη της κοινωνικης πραγματικοτητας.Ο θεατης που θα θελαμε να ειμαστε και ο ηδονοβλεψιας που εχουμε γινει,η τεχνολογια και οι τεχνικες της,το νεκρο σωμα του πολιτικου διαλογου,ολα αυτα δεν παραπεμπουν πια παρα μονο σε αυτο που καταναλωνεται.Δεν ξερω αν ο Steve κι ο Bill εχουν καταφερει να επιτελουν,να προβληματιζουν και να ανυψωνουν δημιουργωντας την εντυπωση πως περισσοτερη τεχνολογια εχει καταφερει να επαναδιατυπωσει επαρκως ενα νεο μηνυμα ή εχει ενεργησει επιμελως ατημελητα σε εναν παραγεμισμενο αναδιπλασιασμο της ηδη αποδιαρθρωμενης πραγματικοτητας.Ο δρομος ειναι μακρυς για να βασιστουμε αυθωρει και σιλικονεβαλεϋκως και στο ενα μηλο την ημερα του Macman και στις μικροσοφτειες πυλες του Βασιλειου.
Χρειαζεται η υπαρξη μιας γεφυρας και η επιστροφη στο περιεχομενο.Σε καθε επιπεδο.

Spyros_VJ said...

Ελλείψει ουσιαστικών πολιτικών ερισμάτων, στρέφομαι προς τα εκεί που θυμίζει κάτι από πολιτική. Τα πρόσωπα είναι ενδεικτικά. Η ανάγκη για πολιτική υπαρκτή.

greekgaylolita said...

Θυμιζει κατι απο πολιτικη ο Steve κι ο Bill?(εστω κι ενδεικτικα αναφερομενοι)Απο market politics ισως.Καθως και κατι απο εκεινη τη καλοζυγισμενη στρατηγικη της καπιταλιστικης τεχνο-λογικης.Δεν ειμαι τοσο σιγουρος πως οι ολες αυτες οι σισυφειες market audits,τα καλοσχεδιασμενα και καλολαδωμενα teaserσ,τ'ανθεστηρια των εκαστοτε techspoilers,και η ολοενα και αυξανομενη brandaddiction ειναι το ενδεδειγμενο αντιβαρο.Η αναγκη υπαρκτη,ναι.Και η γενικευμενη μετατροπη του αληθινου παθους σε υποδαυλιζομενη υποστηριξη μιας αχρηστης ,εν πολλοις,επιθυμιας υπαρκτη επισης.Αναμεσα σ'αυτο το εκκρεμες αλλωστε καλουμασυε να κινηθουμε ολοι.

Anonymous said...

Καλημέρα σας! Ελπίζω ότι δεν εξαντλούμε τους πολιτικούς μας προβληματισμούς στο θέατρο σκιών της ελληνικής τηλεόρασης! Πάντως θα συμφωνήσω ότι τα πράγματικά διακυβεύματα παίζονται πιά σε άλλα πεδία. Ετσι αν θέλει κανείς να δει που μελλοντικά θα παιχτεί το παιχνίδι θα πρέπει να παρακολουθεί το της ψηφιακής πραγματικότητας παίγνιον.Ως προς το τί συμβαίνει εδώ, πρακολουθήστε παρακαλώ το στρίμωγμα στα λιμάνια, πονάει η εκποίηση των θαλασσινών πυλών σε ιδιώτες.Με συγχωρείτε για την παρέμβαση στον καθ όλα πολύ ενδιαφέροντα διαλογό σας.

Anonymous said...

Αν βαρεθηκατε να ακουτε σεναρια και θεωριες για την υποθεση Ζαχοπουλου και θελετε να μαθετε την ακριβη αληθεια δειτε εδω:
http://anisixos.blogspot.com/2008/01/blog-post_12.html