Jun 12, 2007

..and justice for all


Ήταν αρχές του 1997 όταν, μένοντας ακόμα με τους δικούς μου, είχα για μερικές μέρες το σπίτι ελεύθερο. Γιουρια! Κάθε βράδυ συγκέντρωση και ευλαβική ακρόαση μετά θυμιασμάτων όλων των καινούριων CD που προμηθευόταν ένας φίλος από το metropolis, που δούλευε τότε. Σε ένα από αυτά τα session ήταν που πρωτοάκουσα το "Homework" των Daft Punk.

Αμηχανία που εναλάσσονταν με ενθουσιασμό. Όπως κάθε στιγμή που βρίσκομαι μπροστά σε κάτι "μεγάλο". Αυτό ένιωσα και στο 15ο "καψιματικό" άκουσμα της TDK στην οποία το είχα αντιγράψει. Αν και τα mp3 υπήρχαν ήδη. "Η πειρατεία κλάνει τα αρχίδια της μουσικής", ήταν νομίζω το μότο της IFPI τότε.

Τον ίδιο ακριβώς... αμηχανιασμό ένιωσα στο πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο (personal best με καινούριο cd) άκουσμα του "†" των Justice.

Let's cut the horseshit. To 'crοss' είναι το φρέσκο, το κεντροευρωπαϊκό, το σήμερα, στον ηλεκτρονικό/electrodance ήχο. Παίζει με το ρετρό, αποδομώντας το. Είναι ό,τι πιό σημαντικό έχει βγει σε αυτό το genre, μετά το 'Ηomework' και είμαι σίγουρος πως θα ακουστεί και θα κλωνοποιηθεί τα μάλα.

- Phantom pt.1
- Phantom pt.2

Ακολουθεί το D.A.N.C.E. (με το απόλυτο βίντεο κλιπ και το κολληματικό θέμα) που παραπλανεί ως προς το περιεχόμενο του υπόλοιπου cd.

buzz it!