Dec 19, 2007

εξμας σπίριτ

Τρελές προετοιμασίες για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Οι τράπεζες δεν προφταίνουν να εκδίδουν κάρτες και να 'ράβουν' κοστούμια. Τι περιμένει ο καθένας; Άλλοι να τελειώνει το γαμημένο το 2007 που τους ροκάνισε την ψυχή, άλλοι να είναι το 2008 το ίδιο καλό με πέρυσι. Δεν βγάζεις άκρη. Κάποιοι θα είναι μόνοι. Κάποιοι άλλοι θα προσποιούνται ότι νοιάζονται γι’ αυτούς. Κάποιοι θα κοιμούνται σε κλειστά χαρτόκουτα στα πάρκα. Κάποιοι άλλοι θα ανοίγουν χαρτόκουτα κάτω από χριστουγεννιάτικα δέντρα. Κάποιοι θα βράζουν στο ζουμί τους και κάποιοι άλλοι θα ετοιμάζουν το καζάνι για να βράσουν τους εχθρούς τους. Κατά τ’ άλλα αγάπη, ειρήνη, υγεία, δουλειά για όλους και τέτοια.

Πλάνα που ματαιώνονται κάτω από τα πολύχρωμα λαμπιόνια των πολυκατοικιών. Προαστιακές Ντίσνειλαντς, made in China. Ελπίδες που κάνουν fade out στο ρυθμό. Μωρά που γελάνε, μωρά που κλαίνε, φορτωμένα αυτοκίνητα που φεύγουν, en masse. Φιλίες που δυναμώνουν μέσα σε καπνούς και γέλια. Έρωτες που αναζωπυρώνονται με ένα κλάμα. Λαχτάρες που συντάσσονται σε ένα βλέμμα. Σκυλάδικο. Τηλεόραση. Πολλή τηλεόραση. Κέρσορες που αναβοσβήνουν. Bloggers που γράφουν ιστορία και άλλοι, ό,τι τους κατέβει (καλή ώρα). Χαρτοπαίκτες, αλογομούρηδες και πειρατικές μπαρμπουτερί με τα ταξί και τα μπατσικά ουρά απ’ έξω. Προποτζήδικα με συνταξιούχους που κοιτάζουν τις οθόνες του Κινο. Φανερά Corporate parties με μπατόν σαλέ και κρυφά με κόκες και πουτάνες. Όλα στο πρόγραμμα. Όλα στη σέσουλα της κυριούλας που καθαρίζει την αυλή για το... νέον έτος.

photo credit

buzz it!

3 comments:

Anonymous said...

Βαρέθηκα την ανωνυμία, πολύ καλησπέρα σας! Να φύγει παρακαλώ ο χρόνος αυτός, να διαγραφεί αν γίνεται κι αυτός και το μαράζι του.Αν κι αυτό το βλέπω να μένει για πολύ...

Oneiros said...

Κοιτάω στη νοερή μου οθόνη αυτό που έχεις σκηνοθετήσει και μου φαίνεται όντως true to Xmas life. Τους χαιρετισμούς μου φίλε, κι εν ανθρώποις ..ψυχραιμία.

Chaca-Khan said...

να μου ζήσεις..