Jan 27, 2009

We Live in Public!


Ondi Timoner, Filmaker (img, Wikipedia)

Να πως το web εισβάλλει εκτός από τις ζωές μας και στον κινηματογράφο, παρασέρνοντας στο διάβα του βραβεία, φεστιβάλ, οράματα και οραματιστές ενός ζοφερού κόσμου, κάτω από το μάτι ενός panopticon, φέρνοντάς τα στον... αφρό των ημερών!

Τα παραπάνω ζητήματα πραγματεύεται η νέα ταινία με τίτλο "We Live in Public", της Ondi Timoner που κέρδισε το Grand Jury Prize στην κατηγορία των Ντοκιμαντέρ στο φετινό Sundance Festival

Η ταινία μας παρουσιάζει μια δεκαετία από τη ζωή του Josh Harris, τον οποίο η δημιουργός τον περιγράφει ως "the greatest Internet pioneer you've never heard of." Είναι ο άνθρωπος πίσω από το πρώτο on-line πείραμα 24ωρου surveillance επί ένα 6μηνο, με την ονομασία "we live in public". Πείραμα που διαξήχθη το 2001 και κόστισε στον Harris τη σχέση με τη σύντροφό του και, όπως ήταν αναμενόμενο, την ψυχική του υγεία.

Η Timoner, που με μαεστρία καθυπόταξε στο σενάριο πάνω από 5000 ώρες διάσπαρτου footage, ανέφερε στο CNET πως σκοπεύει να χειριστεί μόνη της τη διανομή της ταινίας προκειμένου να διατηρήσει τα πνευματικά δικαιώματα του έργου της.

buzz it!

1 comment:

0comments said...

Γεια σου ρε φίλε!